A szabadulós játék szabályai:

 1. Az IQ Bázis szabaduló szobákat minden résztvevő saját felelősségére használhatja.
 2. A játék során egy szobában egyszerre 2-5 fő vehet részt.
 3. 14 év alatti játékos csak 18 év feletti felnőtt kíséretében vehet részt a játékban.
 4. A játéktérben alkoholos befolyásoltság vagy tudatmódosító szer hatása alatt álló személy nem tartózkodhat.
 5. Saját vagy mások testi épségét veszélyeztető tárgyat behozni tilos.
 6. Nyílt láng használata és a dohányzás az épület egészében tilos.
 7. A játék során kívülről bevitt tárgy (bicska, lámpa, mobiltelefon, szerszám stb.) vagy segédeszköz használata tilos.
 8. A játék során kép- és hangrögzítés tilos.
 9. A játéktérben található berendezési tárgyak és díszletek rongálása azonnali anyagi kártérítési kötelezettséggel jár.
 10. A játéktér kamerákkal és mikrofonokkal felszerelt, ahol hang- és videofelvétel készül.
 11. A jelen játékszabályok bármelyikének megszegése esetén a játékvezetőnek jogában áll a szolgáltatást azonnal félbeszakítani és a játékot befejezettnek minősíteni.
 12. Amennyiben a játék a szolgáltató hibájából (pl. technikai hiba) félbeszakad, és a hiba 10 percen belül elhárításra kerül, a játék folytatódik. Amennyiben a hiba 10 percen belül nem hárítható el, a résztvevők saját döntésük alapján kérhetik másik szobába való átirányításukat vagy más időpontban való megismétlését a kalandnak vagy a befizetett díj 60 perchez mért időarányos visszafizetését.
 13. Amennyiben a játék bármelyik résztvevő hibájából félbeszakad, a játék az összes résztvevő számára véget ér. Ilyen esetben a részvételi díj egésze a szolgáltatót illeti meg, részbeni vagy teljes díj visszafizetésére nincs lehetőség.
 14. Amennyiben a játék során bármelyik játékos anyagi kárt okoz a szolgáltatónak, és az okozott kár azonnali megtérítésére nem kerül sor, a résztvevőket kollektív anyagi kártérítési felelősség terheli.
 15. A játék kizárólag előzetes foglalással vehető igénybe. A foglalás akkor érvényes, ha arról a szolgáltató visszaigazoló e-mailt küld.
 16. A játék díja a játék megkezdése előtt készpénzben vagy banki átutalással fizetendő. A játékot csak kifizetett díj ellenében lehet megkezdeni.
 17. Amennyiben a játék a foglaláshoz képest a játékosok késése miatt késedelemmel indul, a szolgáltatónak jogában áll a késedelemmel a játékidőt megterhelni.