Mi ez?
Az IQ Bázis napjaink egyik legkedveltebb társasági szórakoztató szabadulós játéka Veszprémben, Székesfehérváron és Pécsen. Általában szabaduló szobának hívják, ahol, valamilyen tematikára alapozva egy kis csapatnyi baráti, családi vagy munkahelyi társaság teljesít egy egymásba kapcsolódó, szisztematikusan felépített rejtvény és feladat sorozatot annak érdekében, hogy kijuthassanak egy bezárt szobából.

Ki vehet részt?
Szabaduló szobáinkban nincsenek sem ijesztő, sem veszélyes elemek, így akár 10 éves kortól megoldhatóak a kihívások. 14 év alatti csoportokat felnőtt kíséretével tudunk fogadni. Ittas vagy tudatmódosító szer hatása alatt álló személyek nem játszhatnak. Klausztrofóbiás vagy súlyos szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek nem ajánljuk a részvételt. A játék általában magas pulzussal és adrenalin termeléssel jár a fokozott izgalmi állapot miatt. Sajnos a játéktér nem akadálymentesített, így mozgásukban korlátozott személyeknek sajnos nem ajánlott.

Mennyi ideig tart?
Átlagosan egy órányi izgalom, garantáltan életre szóló élmény. Ha bármi oknál fogva nem sikerül kijutni egy órán belül, szakértő játékvezetőink segítségével mindenki biztosan megtalálja a megoldásokat. Nem baj, ha kicsit tovább tart…

Hol található?
Veszprémben a Katedra Nyelviskola alatti pincében, Bajcsy-Zs. u. 18. számon,

Pécsett a Katedra Nyelviskola irodaházának első emeletén, a Rákóczi út 1. alatt (Kórház téri OTP mögött),

Székesfehérváron az Ady E. u. 20. szám alatti pincében a Novotellel átellenben,

Szegeden pedig a Moszkvai krt. 11. szám alatt.

Mennyibe kerül?
Árainkat megtalálod ezen a linken.

Hányan vehetünk részt?
Egy szoba befogadóképessége 2-5 fő, ez alól kivétel a székesfehérvári Vírus szoba, ahol maximum 6 fő, valamint a szegedi Mosoly szoba, ahol maximum 7 fő a befogadóképesség. Minél kevesebben vagytok, annál nagyobb az izgalom. Mivel Veszprémben jelenleg 4 szobánk van, ide egyszerre legfeljebb 20-an tudtok jönni. Pécsen 2 szobában egyszerre 10-en, Székesfehérváron szintén 2 szobában 11-en, míg Szegeden 2 szobában egyszerre 12-en tudtok játszani.

Ismétlés van?
Rövid időn belül egy társaságnak egy szabaduló szobát egyszer érdemes megcsinálni. Jelenleg 8 szobánk üzemel és dolgozunk a következőn, így jócskán van választék! Különböző társaságokkal eljöhetsz újra ugyanarra a szabadulós játékra is, de érdemes sok időt kihagyni, ha hasonló élményt szeretnél.

Nem túl magas az IQ-m, van azért esélyem?
A játékhoz nem kell tárgyi tudás, csak figyelem, koncentráció, némi kreativitás és logikus gondolkodás. Na meg csapatmunka, egyedül tutira nem fog sikerülni.

Mennyivel előtte kell érkezni?
Kérünk, hogy a kezdés előtt 5-10 perccel legyetek ott, hogy megbeszélhessétek a stratégiát és megismerjétek a szabályokat.

Alkalmas a program csapatépítésre?
Amennyiben az egymás kölcsönös tisztelete, az odafigyelés, a határidőre történő közös, hatékony feladatmegoldás érték Nálatok, gyertek el hozzánk, ezeket a készségeket kiválóan fejleszthetitek az IQ Bázison.

Milyen öltözék ajánlott?
A feladatok hétköznapi öltözetben teljesíthetőek, szobáink tiszták, komoly fizikai teljesítményt elváró feladatok nincsenek.

Hogyan lehet fizetni?
Készpénzzel tudtok fizetni a helyszínen.

Vannak-e veszélyek?
A szabaduló szobákban semmiféle veszély nincs. Nincsenek nehéz tárgyak, amik leeshetnek. Nincs olyan elektromos eszköz, kapcsoló vagy dugalj, ami megrázhat. Az egyetlen veszély, hogy nem jössz rá a megoldásra és bent maradsz :) …

Lehet-e segítséget kérni?
Telefonos segítség nincs, viszont a játékvezető végig lát és hall Benneteket, így bármi gond esetén azonnal segíteni tud.

Hol tudunk parkolni?
Veszprémben a Katedra Nyelviskola udvarán találtok ingyenes parkolóhelyet.

Pécsen a Pátria Hotel parkolója van a legközelebb.

Székesfehérváron a Mátyás király körúton van a legközelebbi parkolási lehetőség.

Szegeden a ház előtt az út mindkét oldalán ingyenes parkolás biztosított a Moszkvai körúton.

Van lemondás?
A foglalás a játék napján megelőző munkanap 12 óráig díjmentesen lemondható vagy az időpont módosítható.

Kötelező foglalni, nem lehet csak úgy odamenni?
A játék csak előzetes foglalással működik, mert a szobák előkészítést igényelnek.

 


Amennyiben nem találtál a fentiekben választ a kérdésedre, lépj velünk kapcsolatba.